Psveindhovennieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld.

PSV Eindhoven: Een broedplaats voor aanstormend talent!

PSV Eindhoven heeft door de jaren heen bewezen een vruchtbare grond te zijn voor de ontwikkeling van talent. Van de dagen van Willy van der Kuijlen tot het moderne tijdperk met spelers als Memphis Depay en Cody Gakpo, de jeugdopleiding van de club heeft consequent topspelers voortgebracht die zowel nationaal als internationaal hun stempel hebben gedrukt.

Verder zijn tal van voetballegendes hun carrière bij de Eindhovenaren begonnen. In het bijzonder heeft PSV enkele van de beste spitsen ooit voortgebracht.

Laten we kijken welke Nederlandse en internationale voetballegendes hun carrière bij PSV begonnen hebben.

Willy van der Kuijlen

We beginnen ons verhaal bij Willy van der Kuijlen, bijgenaamd die later de bijnaam "Mister PSV" verdiende. Hoewel hij zijn jeugdopleiding bij HVV begon, was zijn ontwikkeling en succes bij de PSV doorslaggevend.

Met 308 doelpunten is hij nog steeds de topscorer aller tijden van PSV. Zijn indrukwekkende carrière bij de club legde de basis voor de reputatie van PSV als kweekvijver voor aanvallend talent.

Romário

In de late jaren 80 maakte de Braziliaanse spits Romário furore bij PSV. Hoewel hij geen product van de PSV-jeugdopleiding was, was zijn periode bij PSV bepalend voor zijn carrière. In zijn vijf seizoenen bij de Eindhovenaren scoorde hij maar liefst 165 goals in 167 wedstrijden.

Dit succes leverde hem later een transfer naar FC Barcelona, waar hij in ’93-’94 topscorer werd, met 30 goals in 33 wedstrijden. In ’94 werd hij verkozen tot FIFA-speler van het jaar.

Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy kwam in de late jaren 90 naar PSV vanuit Heerenveen, voor €6,3 miljoen, een toenmalig recordbedrag, en het was bij PSV dat hij echt tot bloei kwam. Hij scoorde in ’98-’99 maar liefst 31 doelpunten in 34 wedstrijden, het hoogste seizoenstotaal in de Eredivisie en het op één na hoogste in Europa.

Van Nistelrooy sloot het jaar af met het winnen van de Nederlandse Speler van het Jaar prijs. Het volgende seizoen won hij zijn tweede Eredivisie titel met 29 doelpunten. Dit succes zette hij door in zijn verdere carrière bij Manchester United en Real Madrid.

Arjen Robben

Arjen Robben werd in het begin van de jaren 2000 bij PSV geïntroduceerd na zijn overstap van Groningen, waar hij destijds al tot jonge speler van het jaar werd verkozen en de Eredivisie won. Zijn verbluffende snelheid en techniek maakten hem een onmisbare speler voor PSV.

In ’02 – ’03 scoorde hij 12 goals in 33 wedstrijden. Samen met spits Mateja Kežman, met wie hij een aanvallend partnerschap vormde, werd hij verkozen tot speler van het jaar. Dit duo wordt door PSV-fans nog steeds liefkozend "Batman en Robben" genoemd.

Dit leverde hem in 2004 een transfer naar Chelsea op. Robben groeide uit tot een van de beste vleugelspelers ter wereld met periodes bij Real Madrid en Bayern München, ploegen die steeds tot de favorieten worden gerekend bij internationale goksites en beste casino zonder CRUKS.

Memphis Depay

Memphis Depay is een product van PSV's eigen jeugdopleiding. Hij maakte grote indruk in het eerste elftal en hielp de club in 2015 aan de Eredivisie-titel. In zijn tijd bij de club scoorde hij in totaal 49 goals over 124 wedstrijden over alle competities. In 2008 leverde dit hem de titel van speler van het jaar op.

Zijn sterke optredens bij PSV leverden hem in 2015 een transfer naar Manchester United op. En hierna zette hij zijn reis door naar Lyon, Barcelona en Atlético Madrid. Hij is tot op vandaag een belangrijke speler op het internationale toneel.

Steven Bergwijn

Steven Bergwijn begon zijn carrière bij de jeugdacademie van Ajax, maar vertrok al snel naar PSV na een geschil met een van de trainers. Hij doorliep de jeugdteams bij PSV en werd vanaf 2014 een sleutelspeler in het eerste elftal van de ploeg. Tussen 2014 en 2020 scoorde hij 31 doelpunten in 149 wedstrijden.

In januari 2020 vertrok hij naar Tottenham Hotspur, waar hij eerst aan de zijlijn stond vanwege een enkelblessure. Nadien was hij niet actief doordat er tijdens de coronacrisis geen wedstrijden gespeeld werden. Dit gaf hem tijd om te genezen, en hij wist zowel tegen Manchester als Leicester City te scoren.

In 2022 keerde hij weer naar Nederland terug, en werd hij ploegkapitein bij Ajax, voor een recordbedrag van €31,25 miljoen .

Cody Gakpo

In de meest recente jaren is Cody Gakpo naar voren getreden als een van de nieuwste producten van de jeugdopleiding van PSV. Hij maakte in februari 2018 zijn debuut in het eerste elftal. In het seizoen 2021-22 won hij de prijs voor Voetballer van het Jaar na 21 doelpunten in 47 wedstrijden in alle competities.

In december 2022 werd hij overgekocht door Liverpool, waar hij in de laatste twee seizoenen 22 doelpunten maakte.

Psveindhovennieuws.nl

Bezoek Psveindhovennieuws.nl voor je dagelijkse nieuws, standen, statistieken en meer over PSV van Eindhoven. Blijf op de hoogte van de laatste PSV transfers, weddenschappen en bekijk de live scores tijdens PSV wedstrijden.

Psveindhovennieuws.nl heeft geen officiële band met de handelsmerkhouders of clubs die op deze website worden vermeld. Al het nieuws op Psveindhovennieuws.nl wordt geleverd door derden, die houder zijn van alle toepasselijke auteursrechten. Alle clublogorechten zijn eigendom van de clubs. Foto's die op Psveindhovennieuws.nl worden gebruikt, zijn gelicenseerde afbeeldingen van ProShots.
© Psveindhovennieuws.nl 2014 - 2024. Alle rechten voorbehouden.